Un discutido penalti no último segundo castiga ao Dépor (1-2)

O RC Deportivo inició o añou 2016 cunha derrota, a terceira da tempada, nun partido marcado por dúas discutidas accións arbitrais, as que xeraron os tantos que deron o tres puntos ao Vilarreal.

O adestrador branquiazul, Víctor Sánchez do Amo, repetiu a aliñación inicial que o pasado mércores empatou sen goles no Coliseum Alfonso Pérez de Xetafe, con Fede Cartabia e Fayçal Fajr nos extremos e Luís Alberto acompañando a Lucas Pérez na dianteira.

Deportivo e Vilarreal despregaron toda a identidade do seu xogo en compases iniciais, que se alongaron durante unha primeira metade do acto inicial carente de chegadas á área. Pausa, control e ningunha présa por achegarse á portaría contraria. Longas posesións e cero risco en zonas de perigo por parte duns e outros, con tímidos simulacros de golpear á contra, sempre abortados polas respectivas defensas.

Non entrou o Dépor na área castellonenca ata o minuto 20, no que Luís Alberto forzou un saque de esquina tras unha boa manobra na liña de fondo. O seu centro atrás buscando a Lucas despexouno a defensa visitante a córner. Catro minutos máis tarde, o propio Lucas gozou da mellor oportunidade ata ese momento. Fayçal recuperou o balón en campo contrario e púxollo en profundidade ao goleador deportivista que, con todo a favor, deixouno correr no canto de controlalo e encarar a Areola. Deste xeito, Rukavina chegou a tempo para evitar o disparo do xogador branquiazul.

O Dépor meteu unha marcha máis ante un contemplativo Vilarreal. Foi roldando a media hora. O primeiro disparo entre o tres paus de todo o partido produciuse no minuto 27. Luís Alberto buscou a cepa do pau dereito da meta villarrealense, pero demasiado frouxo. Segundos máis tarde, tentouno Fede Cartabia tras unha das súas clásicas diagonais, aínda que o seu canonazo marchouse moi alto.

Unha miraxe. O partido regresou ás canles da tranquilidade e a pausa, ata que Fernández Borbalán acendeu á parroquia deportivista ao castigar con falta e cartón amarelo unha acción legal de Alejandro Arribas ante Cedric Bakambu. A falta acabou en saque de esquina, despexada por Luís Alberto. E no córner, o Vilarreal adiantouse no marcador tras xogar en curto Jonathan dous Santos e Mario e rematar Bruno a pracer, co interior do seu pé esquerdo, o servizo do lateral dereito.

Ao fío do descanso, Fede Cartabia torceuse o nocello esquerdo ao pisar mal pero a pesar de todo saltou ao terreo de xogo na segunda parte. Precisamente, unha recuperación súa acabou no tanto do empate. O arxentino roubou no extremo dereito, lanzou a Lucas e o herculino serviu raso, coa súa perna mala, para a chegada de Luís Alberto polo centro. O gaditano, ao primeiro toque, pasou o balón entre as pernas de Areola e chegou ao fondo das mallas.

O Vilarreal notou o golpe nada máis saír dos vestiarios e case sen tempo para respirar, Lucas dispuxo dunha ocasión pintiparada, tras roubar a carteira a Rukavina e Víctor Ruiz á entrada da área. O seu disparo con rosca, igual que o do pasado mércores ao fío do descanso en Xetafe, marchouse xunto ao poste dereito da meta contraria.

O Dépor non aproveitou a súa ocasión e o Vilarreal espertou. Respondeu con contundencia o “submarino amarelo”. Denis Suárez dispuxo dun man a man con Germán Lux que a meta arxentino despexou milagrosamente coa súa perna dereita. E tras unha serie de catro saques de esquina que o conxunto herculino non soubo aproveitar, Bruno culminou un contragolpe cun disparo similar ao do 0-1, pero nesta ocasión por encima do traveseiro.

Tras dez minutos de auténtica tolemia, o partido relaxouse durante uns instantes. Poucos, con todo. Ata que Areola arroiou a Arribas nunha falta colgada á área por Fayçal. O central anticipouse ao porteiro, que golpeou con toda a forza da súa saída ao defensa. Fernández Borbalán sinalou saque de esquina.

O encontro entrou entón nunha fase na que ambos os técnicos introduciron cinco cambios nunha marxe dun cuarto de hora. O xogo detívose en exceso e as imprecisións comezaron a abundar. Leo Baptistao, a dez minutos da conclusión, puxo a proba ao gardameta rival. Neste caso Lux respondeu con seguridade ao disparo raso do brasileiro. No 87, foi Oriol Rise quen cabeceou desviado un bo centro de Fayçal desde a dereita.

Unha falta de Samuel García no salto sobre Pedro Mosquera concedeu a Lucas Pérez unha posibilidade a balón parado no minuto 89. O disparo do dianteiro non colleu o efecto suficiente, polo que Areola detivo sen excesivas dificultades.

O Deportivo tentou quedar co tres puntos e pagou un alto prezo por iso, pois finalmente quedou sen ningún. O Vilarreal aproveitou un contrataque para plantarse na área coruñesa cando xa se cumpría o tempo de desconto. Nahuel controlou de costas a portaría e Fernando Navarro contactou co seu corpo con el. Sorprendentemente, Fernández Borbalán indicou o punto de penalti. Bruno bateu a Lux polo centro e o colexiado andaluz sinalou o final do encontro nada máis puxo o balón o xogo o equipo branquiazul.

Deste xeito, o Deportivo sumou a súa terceira derrota do curso, a segunda en Riazor e a primeira despois de oito xornadas puntuando. O conxunto coruñés cae das posicións europeas, pasando a ocupar a sétima praza, aínda que segue mantendo unha amplísima marxe sobre os equipos que se sitúan na zona de descenso a Segunda.

RC Deportivo: Lux, Juanfran, Arribas, Sidnei, Fernando Navarro, Fede Cartabia (Cardoso, min. 76), Pedro Mosquera, Álex Bergantiños, Fayçal, Luís Alberto (Oriol Rise, min. 77) e Lucas.

Vilarreal CF: Areola, Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Rukavina, Jonathan dous Santos (Nahuel, min. 80), Pina, Bruno, Denis Suárez, Bakambu (Leo Baptistao, min. 65) e Soldado (Samu García, min. 75).

Goles: 0-1 Bruno (min. 36); 1-1 Luís Alberto (min. 47); 1-2 Bruno, de penalti (min. 93).

Árbitro: Fernández Borbalán (C. andaluz). Amoestou a Luís Alberto (min. 8), Arribas (min. 34), Bruno (min. 38), Jonathan dous Santos (min. 42) e Fernando Navarro (min. 93).

Incidencias: partido da 18ª xornada de Primeira División disputado no Estadio de Riazor ante 23.815 espectadores.