Valerón leva unha ovación e o tres puntos no seu regreso a Riazor (1-3)

O Deportivo volvió a perder en Riazor, después de dous partidos sumando no seu feudo, no día de o regreso de Juan Carlos Valerón á que foi casa durante más dun década, cunha UD As Palmas que remont&oacu

Víctor Sánchez do Amo, adestrador deportivista, efectuou tres cambios no once con respecto ao equipo que empatou fai nove días en Balaídos. Un deles por lesión (Manu Fernández por Lux na portaría), outro por sanción (Lopo por Arribas en defensa) e un por decisión técnica (Cani por Fayçal en mediocampo).

Ambos os equipos circularon o balón ata a saciedade, con maior posesión para o conxunto canario e con escasa profundidade duns e outros, ata que recentemente superado o cuarto de hora, Juanfran efectuou no primeiro tiro a porta. O lateral dereito disparou de lonxe e moi por encima do traveseiro, para finalizar a xogada do primeiro saque de esquina botado polo equipo branquiazul. Pouco despois, o uruguaio Mauricio Lemos despexou a córner na área pequena, cando Lucas dispúñase a remachar un envío raso de Luís Alberto desde o extremo dereito.

O Deportivo comezou a arrebatar o balón á UD As Palmas. Por mor diso, o equipo coruñés empezou a chegar con maior asiduidade. Aos 25 minutos producíronse dúas accións de perigo consecutivas. A primeira, un zurdazo de Fede Cartabia que Javi Varas despexou con dificultade tras botar o balón xusto diante. A segunda, un centro a media altura de Lucas Pérez desde a dereita do ataque coruñés que atrapou o porteiro visitante antes de que ninguén chegase ao remate.

O primeiro disparo do equipo canario produciuse do mesmo xeito que o do Deportivo. No minuto 28, Jonathan Vise empalmó de volea desde fóra da área á saída dun córner despexado por Sidnei.

Precisamente o central brasileiro foi o gran protagonista da seguinte acción de perigo, aínda que na portaría de en fronte. Sidnei rematou de espuela, no minuto 36, un libre indirecto botado por Fede Cartabia. O esférico marchouse rozando o poste dereito do marco de Javi Varas, que nada podía facer para evitar o gol no caso de que o espectacular remate houbese ido entre os paus.

Dous minutos despois, Lucas gozou da ocasión máis clara ata ese instante. O dianteiro gañou as costas a Lemos para recoller un preciso pase longo de Sidnei, pero non estivo acertado na definición. Con Javi Varas batido, bateu moi por encima do traveseiro.

Entón, a UD As Palmas estirouse. No minuto 40, Roque Mesa concluíu unha longa posesión cun zurdazo por baixo e sen excesiva forza que buscaba a cepa do pau dereito da meta de Manu. O porteiro asturiano non tivo problemas para facerse co esférico. A piques de cumprirse o tempo regulamentario, repetiu intento Jonathan Vise. Leste, tamén co pé esquerdo, levaba maior veleno pero perdeuse pola liña de fondo, non lonxe do portal de Manu.

Aínda houbo tempo para que Fede Cartabia dispuxese dunha cara a cara con Dani Castelán, que quixo resolver cun caneo curto e remate veloz, coa intención de sorprender a Javi Varas. O porteiro visitante tamén se apropiou do esférico sen apuros.

A segunda parte arrincou con dobre festa na bancada. No momento en que a parroquia deportivista comezaba a aplaudir a Juan Carlos Valerón, que saía do banco canario para quentar, a ovación multiplicouse para celebrar o 1-0. Fernando Navarro recolleu como último home o rexeite dun disparo de Juanfran á saída dun córner. O lateral esquerdo enviou unha patada a seguir ao máis puro estilo rugby, que baixou Lucas cun fantástico control. O goleador coruñés definiu ante a saída de Javi Varas para asinar o seu gol número 16 na presente Liga.

O gol acendeu aos deportivistas, que estiveron a piques de ampliar a súa renda, no minuto 49, nun novo zambombazo de Juanfran que se marchou por encima do traveseiro por milímetros.

A pesar de sentirse desbordado durante uns minutos, o cadro de Quique Setién rexurdiu e estivo a piques de empatar nun cabezazo franco de David García, que rematou excesivamente frouxo por temor a chocar con Lopo, no minuto 52. Catro minutos despois, Nili viu como se lle anulaba un tanto por fóra de xogo, nunha decisión acertada do asistente de Álvarez Izquierdo. Pouco despois, aos 58 minutos, o arxentino Sergio Araujo logrou o tanto do empate.

Víctor tratou de reactivar ao seu equipo coa entrada de Fayçal por Cani. Inmediatamente, Luís Alberto acariñou o segundo tanto, cun trallazo que dobrou as mans de Javi Varas pero foise pola liña de fondo. No saque de esquina, de novo Juanfran cazou o rexeite da zaga visitante. E novamente, o seu disparo lamió o traveseiro.

Mediada a segunda metade, Riazor púxose en pé para ovacionar ao seu eterno ídolo Juan Carlos Valerón, que entrou no terreo de xogo polo mozo Nili. O ‘Fraco' puido disputar, posiblemente, os últimos minutos da súa carreira profesional sobre o terreo de xogo herculino.

A un cuarto de hora do asubío final, Luís Alberto tivo nas súas botas a oportunidade de adiantar ao Deportivo. Unha elaboradísima xogada dos branquiazuis chegou a pés de Lucas no extremo esquerdo. O dianteiro centrou con potencia ao momento de penalti, Lemos non acertou a despexar e o coiro quedou morto, galdido para o dianteiro, que golpeou con todo para enviar a pelota ás nubes.

Riazor enmudeció a dez minutos para o final. Nunha xogada de estratexia nun saque de esquina, a UD As Palmas adiantouse no marcador por medio do seu capitán, David García, tras rebotar o seu remate nas pernas de Lopo.

O Dépor envorcouse en busca do empate, que a punto estivo de lograr Celso Borges no minuto 85. O costarriqueño lanzouse no segundo pau con toda a fe do mundo. O seu frouxo remate colleu, con todo, a contrapié a Javi Varas. O balón non entrou mansamente por escasos centímetros.

Pouco despois, foi Lopo quen gozou dunha dobre oportunidade. Primeiro, rebañó un balón que se lle escapou das mans ao gardameta visitante, pero non puido enviar o seu sutil toque entre o tres paus. Na seguinte acción, o central rematou de volea no segundo pau, lanzándose ao chan. O balón, por enésima vez, foise alto.

No segundo minuto de tempo engadido, Lucas estrelou un remate no traveseiro, tras unha fenomenal internada polo extremo dereito. Foi a última ocasión de sumar algún punto, pois co once branquiazul completamente envorcado, a UD As Palmas anotou o terceiro gol, por mediación de Araujo. Álvarez Izquierdo sinalou o final do encontro nada máis realizarse o saque de centro.

Con esta derrota, o Deportivo continúa con 37 puntos, na duodécima praza, cunha marxe de 9 puntos sobre a zona de descenso cando soamente restan 18 puntos por disputar.

RC Deportivo: Manu Fernández, Juanfran, Lopo, Sidnei, Fernando Navarro, Fede Cartabia (Jonathan Rodríguez, min. 73), Pedro Mosquera, Borges, Cani (Fayçal Fajr, min. 64), Luís Alberto e Lucas.

UD As Palmas: Javi Varas, David García, Lemos, Aythami, Dani Castelán, Roque Mesa, Nili (Valerón, min. 69), Tana (Vicente Gómez, min. 82), Jonathan Vise, Momo (O Zhar, min. 78) e Araujo.

Goles: 1-0 Lucas (min. 47); 1-1 Araujo (min. 58); 1-2, David García (min. 79); 1-3 Araujo (min. 93).

Árbitro: Álvarez Izquierdo (c. catalán). Cartón amarelo a Dani Castelán (min. 36) e Borges (min. 77).

Incidencias: partido da 32ª xornada de Primeira División disputado no Estadio de Riazor ante 21.686 espectadores.