A oitavos por primeira vez nun lustro (1-1)

A bóla do RC Deportivo estará o próximo venres nos bombos dos oitavos de final da Copa do Rei, por primeira vez desde a edición 2010-2011, después de facer boa a vitoria por 1-2 ante o Llagostera no partido de ida nu

O Dépor saltou ao céspede de Riazor cunha aliñación infestada de xogadores pouco habituais. Na bancada quedaron Juanfran, Arribas, Luisinho ou Fernando Navarro, mentres que no banco sentaron Lux, Sidnei, Fayçal Fajr ou Lucas. Volveu capitanear ao equipo Manuel Pablo, que non disputaba un partido oficial desde o pasado 17 de maio. O canario xogou o seu encontro número 46 no torneo do KO co Deportivo, situándose terceiro no ranking histórico, só superado por Fran (73) e Jorge (64).

O partido comezou frío, con posesións tan longas por parte dos branquiazuis como pouco verticais. A primeira ocasión produciuse no minuto 11. Saúl centrou desde a esquerda despois dunha parede con Luís Alberto. O despexe da defensa caeu a pés de Juan Domínguez, que deixou botar o esférico e empalmó unha volea que se marchou por encima do traveseiro.

Mediado o primeiro período, se desperezó o conxunto catalán, aínda que non chegou a pór a portaría de Manu Fernández no seu punto de mira. Si o fixo Jonathan Rodríguez, nun croque a precioso centro de Luís Alberto. ‘Cabecita' pretendeu coller a contrapié ao cérbero visitante, pero o remate escapouse lamiendo o traveseiro.

Pouco despois, o Llagostera dispuxo da súa mellor oportunidade, nunha contra pilotada por Juanto e remachada cun pase da morte de Ríos desde o extremo esquerdo. Róber, chegando desde atrás, tocou lixeiramente para impedir que chegase rival algún e enviar a saque de esquina sen risco de anotar en propia meta.

No minuto 35, de novo tívoa o Dépor. Juan Domínguez filtrou un balón entre cinco xogadores do Llagostera buscando o desmarque de Luís Alberto. O gaditano recortou nun palmo ao seu defensor. O seu disparo, con Ratti encima, estrelouno no corpo do cérbero e o balón foise a córner. Tamén foi protagonista o exmalaguista catro minutos despois, ao culminar un contragolpe cun bonito tiro con efecto que acariñou o poste esquerdo da meta xerundense.

Cun centro raso de Saúl que atrapou en dous tempos o porteiro visitante, revolvéndose sobre si mesmo, concluíu un primeiro acto sen goles e con escasas accións destacables.

Nada cambiou no arranque da segunda metade, salvo un elemento na formación catalá, Imaz por Ríos. O xogo transcorreu entre longas posesións deportivistas e algún contragolpe visitante, aínda que sen chegar a disparar a porta. Si lanzou Medunjanin, que no minuto 54 puxo a proba a Ratti nun afastado libre directo que detivo o gardameta, que a punto estivo de meterse na portaría co esférico no seu poder. O bosníaco repetiu intento cinco minutos máis tarde, esta vez en xogo, desde máis lonxe aínda, co mesmo resultado.

Jonathan Rodríguez deixou un dos grandes escintileos da noite, no minuto 62. O charrúa recuperou un balón na liña de fondo e marchouse do seu defensor cun autopase picando a pelota, recortou a outro contrario e o seu lanzamento a nivel de céspede detívoo o porteiro xunto ao seu pau dereito. Segundos máis tarde, Luís Alberto fixo un slálom entre os centrocampistas contrarios e finalizou a xogada cun novo tiro raso ao que respondeu Ratti con acerto.

O Llagostera abriuse un pouco máis e estivo a piques de bater a Manu nunha nova contra. Róber chegou veloz ao cruzamento para enviar a saque de esquina cando Imaz dispúñase a fusilar ao porteiro asturiano.

Fede Cartabia, recentemente incorporado en lugar de Miguel Cardoso, meteu un balón na área pequena ao que non puido chegar Jonathan. A continuación, Luís Alberto disparou desde a media lúa. O balón saíu rexeitado na perna dun defensor e foise a córner. O propio xogador cedido polo Liverpool botou desde a esquina pechando o coiro cara á área moza, onde Juan Domínguez peiteou para adiantar ao equipo herculino.

Manu empezou entón a ter traballo. Primeiro, enviando a córner unha volea de Querol tras un preciso cambio de orientación de Pitu. Nese mesmo saque de esquina, Jorge cabeceou no primeiro pau, e na segunda xogada, a defensa local afastou o perigo tras dous centros á área. E no minuto 78, quedando cara a cara con Jordi López mercé a un inexistente penalti de Juan Domínguez sobre Querol. O centrocampista do Llagostera anotou o empate enganando ao porteiro branquiazul.

Os últimos minutos vivíronse con certa tensión, debido a que un tanto do Llagostera forzaría a prórroga. O Dépor tratou de manter a posesión para evitar desgustos e aínda gozou dalgunha ocasión, como nun balón de Óscar, máximo goleador de Terceira División co Fabril que debutou nun encontro oficial co primeiro equipo, ao que Jonathan, en boca de gol, non chegou polos pelos.

O vindeiro venres, o Dépor entrará no sorteo con outro quince equipos para determinar os emparellamentos dos oitavos de final, que se xogarán os días 6 e 13 de xaneiro de 2016. O conxunto herculino non alcanzaba esta eliminatoria da Copa do Rei desde a campaña 2010-2011, cando chegou ata os cuartos de final, onde foi eliminado polo Almería.

RC Deportivo: Manu Fernández, Manuel Pablo, Lopo, Róber, Saúl, Medunjanin, Juan Domínguez, Pedro Mosquera (Fayçal Fajr, min. 71), Cardoso (Fede Cartabia, min. 65), Jonathan Rodríguez e Luís Alberto (Óscar, min.76).

UE Llagostera: Ratti, Querol, Aimar, Jorge, Dos Reyes, Jordi López, Perico (Pitu, min. 60), Juanto, Giva (Masó, min. 71), Mosquito e Ríos (Imaz, min. 46).

Goles: 1-0 Juan Domínguez (min. 68); 1-1 Jordi López, de penalti (min. 78).

Árbitro: Vicandi Garrido (c. vasco). Amoestou a Juanto (min. 42) e Fede Cartabia (min. 91).

Incidencias: partido de volta dos dezaseisavos de final da Copa do Rei disputado no Estadio de Riazor ante 11.408 espectadores.