O Deportivo empata ante Peñarol (2-2) e gana nos penaltis (7-8)

Un Dépor superior a Peñarol na segunda parte dejó escapar unha vantaxe de dous goles, logrados por Guilherme e Borja Vale, nas postrimerías do encontro, para acabar llevándose o ‘Trofeo 1.000.000 de Beir

Gaizka Garitano probou un novo sistema de xogo no duelo disputado no estadio Campión do Século. O técnico deportivista dispuxo ao seu equipo nun esquema 3-5-2, con Bruno Gama no carril dereito, Álex como volante por diante do tres centrais e Fayçal e Guilherme máis avanzados, e Borja Vale acompañando en ataque, aínda que escorado á esquerda, a Lucas Pérez.

A primeira parte resultou moi intensa durante a media hora inicial e moi trabada polas numerosas faltas cometidas ao longo dos 45 minutos. Peñarol comezou forte. Ao medio minuto, Maxi Olivera estrelou un centro-chute no poste esquerdo da meta de Germán Lux, de novo titular. Respondeu Guilherme ao fío do minuto 10, cun disparo con efecto que Gastón Guruceaga desviou a saque de esquina coas xemas dos dedos. Pasada a media hora, Urruti recolleu un centro de Murillo antes de disparar raso, moi preto do pau dereito da meta branquiazul.

A segunda parte comezou da mellor maneira para o Dépor. Lucas avanzou polo centro, cedeu á dereita para Bruno, o luso centrou raso ao bordo da área e alí chegou Fayçal. O seu lanzamento por baixo rexeitouno Guruceaga, leste caeu a pés de Lucas, que tocou lixeiramente cara á súa esquerda, onde apareceu Guilherme para empuxar o balón ao fondo das mallas.

No minuto 52, Guilherme non puido concretar, por dúas veces, unha boa triangulación dentro da área entre Bruno, Lucas e el mesmo. A un cuarto de hora da conclusión, Borges fusilou de volea, xa dentro da área, á meta Damián Frascarelli, que reaccionou con celeridade para rexeitar o esférico. Acto seguido, chegou o 0-2. Rodales despexou mal un centro de Saúl e o esférico quedou morto ao bordo da área moza, onde Borja Vale empalmó un disparo duro e raso ante o que nada puido facer o meta charrúa.

Co partido completamente dominado polo Dépor, Peñarol equilibrou o marcador nun dicir amén. Primeiro, Hernán Novick adiantouse a Saúl, controlou co peito e bateu de socato a Rubén Martínez en fóra de xogo non sinalado. Despois, Arribas cometeu un discutible penalti sobre Tomás Costa, que transformou o mesmo Novick. Ese tanto impediu que o Deportivo lograse o seu primeiro triunfo en chan uruguaio ante un conxunto local, despois de sumar dous empates (Peñarol e Rampla Juniors) e dúas derrotas (Nacional e River Plate) na xira a Sudamérica de 1954. É precisamente aquel partido ante os franjirrojos de Montevideo, disputado o 17 de xullo de 1954, a última derrota do Dépor ante un equipo uruguaio. Desde entón, o coruñeses lograron nove vitorias e tres empates incluído o de hoxe.

Na quenda de penaltis, ambos os equipos marcaron o seu sete primeiros lanzamentos. Freitas marró o oitavo disparo do equipo que dirixe o ‘Polilla' Dá Silva e Saúl deu a vitoria ao Deportivo.

CA Peñarol: Guruceaga (Frascarelli, min. 71), Rodales, Valdez (Perg, min. 46), Bressan (Mathias Rodríguez, min. 59), Maxi Olivera, Urruti (Novick, min. 46), Guzmán Pereira (Freitas, min. 59), Anxo Rodríguez (Costa, min. 59), Dibble, Rossi (Albarracín, min. 59) e Murillo (Palacios, min. 59).

RC Deportivo: Lux (Rubén, min. 46), Arribas, Sidnei, Fernando Navarro (Albentosa, min. 46), Bruno Gama (Laure, min. 63), Guilherme (Emre Çolak, min. 63), Álex Bergantiños (Pedro Mosquera, min. 76), Fayçal Fajr (Borges, min. 76), Saúl, Borja Vale (Óscar Pinchi, min. 83) e Lucas (Oriol Rise, min. 83).

Goles: 0-1 Guilherme (min. 46); 0-2 Borja Vale (min. 78); 1-2 Novick (min. 85); 2-2 Novick, de penalti (min. 88).

Quenda de penaltis: 1-0 Novick; 1-1 Emre Çolak; 2-1 Maxi Olivera; 2-2 Sidnei; 3-2 Palacios; 3-3 Óscar Pinchi; 4-3 Mathias Rodríguez; 4-4 Pedro Mosquera; 5-4 Costa; 5-5 Oriol Rise; 6-5 Albarracín; 6-6 Borges; 7-6 Dibble; 7-7 Albentosa; 7-7 Freitas (ao traveseiro); 7-8 Saúl.

Árbitro: Esteban Ostojich (uruguaio). Cartón amarelo a Bruno Gama (min. 13), Anxo Rodríguez (min. 25), Guilherme (min. 29), Arribas (min. 41), Maxi Olivera (min. 63), Costa (min. 70) e Borja Vale (min. 75).

Incidencias: partido amigable de LaLiga World disputado no Estadio Campión do Século, en Montevideo (Uruguai), co ‘Trofeo 1.000.000 de Beira LTE' en xogo.