O Dépor acariña a xesta no Bernabéu (3-2)

Un valente Deportivo caeu con honra no Santiago Bernabéu, onde realizou un fantástico primeiro tempo, foi capaz de dar a volta ao marcador no segundo acto e acabou sucumbindo ao empuxe do Real Madrid.

Por primeira vez na temporada, Gaizka Garitano, adestrador deportivista, repetiu once inicial. O conxunto branquiazul formou de saída cos mesmos once xogadores que xogaron o pasado luns fronte á Real Sociedade.

Nos dez primeiros minutos, os dous equipos rivalizaron na disputa da posesión do balón, con xogadas longas e escasa profundidade.

A partir de aí producíronse os primeiros achegamentos a portería. Raúl Albentosa primeiro impediu un remate de Nacho na área deportivista. Na seguinte xogada, Isco tentouno desde fóra da área. O seu disparo foise moi desviado. Recentemente pasado o cuarto de hora, entre Albentosa e Przemysław Tytoń impediron que Álvaro Morata rematase un centro envelenado de Marco Asensio.

No minuto 29, despois dun tramo de dominio deportivista, Celso Borges estivo a piques de bater ao seu compatriota Keylor Navas, que desviou a córner o seu remate de socato. Con todo, o colexiado interpretou que o rexeite fora no poste e sinalou saque de porta.

Segundos despois, unha serie de rebotes deixaron só a James ante Tytoń. O polaco evitou o gol en primeira instancia e Sidnei estivo rápido para anticiparse a Morata cando o balón quedara solto. O porteiro herculino, tras a súa providencial intervención, atopábase no chan e fóra da portería.

No minuto 35, Borges si se atopou co poste, ao cabecear unha falta botada por Emre Çolak. O balón paseouse por diante da portería sen que Guilherme puidese alcanzalo para empuxalo ao fondo das mallas.

O equipo branco acrecentou o seu dominio nos minutos finais do primeiro período, pero sen crear oportunidades claras para mover o marcador.

A segunda metade arrincou con malas noticias, pois o Real Madrid adiantouse no marcador por medio de Álvaro Morata, que superou a Tytoń cun inesperado disparo lonxano á media volta. Corría o minuto 50.

Despois dun treito de control alterno, o Deportivo deulle a volta ao marcador con dous goles en tres minutos.

En primeira instancia, unha rapidísima combinación do mediocampo finalizou cun balón en profundidade cara a Florin Andone. O romanés, en desvantaxe con Casemiro, pelexou ata a saciedade polo balón. Logrou recuperalo, conectou con Carles Gil e este con Joselu. O '7', recentemente ingresado no terreo de xogo, conectou un zurdazo que se coou por toda a escuadra, imposible para Keylor Navas.

Poucos segundos despois, Andone desbordaba polo extremo dereito e poñía o balón no balcón da área, onde Joselu adiantábase a Sergio Ramos. A pesar de que o central madridista desequilibrouno, o ariete mantivo a verticalidad, controlou a pelota e superou ao porteiro costarriqueño por baixo as súas pernas.

O Madrid tratou de irse arriba pero nos seguintes quince minutos foi incapaz de crear unha soa ocasión clara. Os brancos, alporizados, pediron penaltis inexistentes e protestaron cada acción en contra.

Con todo, atopouse co empate nun centro de Lucas Vázquez que Mariano rematou coas costas, con moitísima fortuna, pois a traxectoria converteuse en imposible para Tytoń.

Sen xerar unha soa ocasión de perigo a pesar de practicamente monopolizar o balón, o Madrid acabou marcando o terceiro gol nunha acción a balón parado, un saque de esquina botado por Toni Kroos e cabeceado por Sergio Ramos.

A pesar da derrota, o conxunto deportivista continuará unha semana máis fóra da zona de descenso.

Real Madrid: Keylor Navas, Danilo (Marcelo, min. 81), Pepe, Sergio Ramos, Nacho, James, Casemiro, Kroos, Asensio (Lucas Vázquez, min. 66), Morata e Isco (Mariano, min. 72).

RC Deportivo: Tytoń, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Fernando Navarro, Guilherme, Borges, Carles Gil, Emre Çolak (Joselu, min. 58), Babel (Fayçal Fajr, min. 82) e Andone (Pedro Mosquera, min. 75).

Goles: 1-0 Morata (min. 50); 1-1 Joselu (min. 63); 1-2 Joselu (min. 65); 2-2 Mariano (min. 84); 3-2 Sergio Ramos (min. 90+2).

Árbitro: Jaime Latre (c. aragonés). Cartón amarelo a Borges (min. 25), Babel (min. 45), Albentosa (min. 59), Morata (min. 70), Sergio Ramos (min. 88) e Keylor Navas (min. 88).

Incidencias: partido correspondente á 15ª xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Santiago Bernabéu ante 67.174 espectadores.