As numerosas baixas pasan factura ao Dépor ABANCA (0-2)

Un Dépor ABANCA xusto de efectivos caeu derrotado de novo en Abegondo, esta vez ante un CDE Racing Féminas que se atopou cun gol no minuto 4 e defendeuse con uñas e dentes, e en ocasións con algo máis, para levar os tres puntos.

O plan do Dépor ABANCA, que acudiu á cita con só 13 xogadoras do primeiro cadro, comezou a virse abaixo no minuto 4, cando un pase de Ana Valles cara a Carlota atopouse con Laura Camiño. A dianteira visitante, soa ante a gardameta branquiazul, non desperdiciou a ocasión picando a pelota sobre a porteira deportivista para colocar o 0-1 no marcador.

As branquiazuis controlaban o partido pero o CDE Racing Féminas daba mostras do seu perigo en balóns longos ás costas das centrais deportivistas, sobre todo por medio da velocidade da colombiana Elexa Bahr. No Dépor ABANCA, Eva Dios, hoxe inicialmente formando como '9', foi quen máis preto estivo do gol. No minuto 7 tentou sorprender a Lucía Alba case sen ángulo após recibir un balón en profundidade de Ainhoa Marín, pero o seu disparo foise fóra. No 19 anticipouse á porteira visitante nun balón longo de Inés Altamira. Lucía Alba derrubou á dianteira deportivista pero a colexiada non castigou a acción con pena máxima a pesar das protestas de xogadoras e afección.

Recentemente superado o ecuador da primeira metade, o equipo santanderino ampliou diferenzas, anotando o seu segundo gol noutros tantos disparos. O tanto chegou nun contragolpe pola dereita con centro de Andrea Totana cara ao segundo pau, onde Elexa Bahr controlou soa e soltou un zurdazo cruzado ao poste contrario ante o que nada puido facer Ana Valles.

Con 0-2 en contra e Ana Valles pedindo ánimos á bancada, o Dépor ABANCA empezou a mandar con maior claridade e o CDE Racing Féminas a afastar o coiro dos seus dominios sen maior intención que atoparse cun novo contragolpe, como sucedeu no minuto 34, cando no enésimo balón buscando as costas das centrais herculinas caeu a Elexa Bahr, cuxo zurdazo perdeuse á dereita da portería coruñesa.

As branquiazuis tiveron as súas opcións por medio de Ainhoa Marín, que cambiou o extremo dereito polo extremo esquerdo. No minuto 33, a internacional disparou excesivamente cruzado. No 40, roubou a pelota a Ali Ruiz e o seu dereitazo con efecto detívoo a porteira cántabra con dificultades en dous tempos. Cabe apuntar que a árbitra engadiu dous minutos e medio á primeira metade debido ás continuas perdas de tempo do CDE Racing Féminas, tanto nos numerosos saques de porta como nos saques de banda e as faltas ao seu favor.

O Dépor ABANCA tratou de imprimir unha marcha máis na segunda metade, pero resultoulle imposible poñer en aprietos á gardameta visitante. Até o minuto 62 non disparou a portería e foi nun centro-chute por baixo de Eva Dios desde o extremo dereito que Lucía Alba controlou en dous tempos.

Laura Fernández cabeceou frouxo no minuto 80, antes da mellor ocasión de toda a segunda parte, a favor das cántabras. Ángeles disparou a mans de Ana Valles, con todo a favor no punto de penalti, despois dun servizo de Elexa Bahr desde a esquerda.

Ainhoa Marín disparou frouxo após controlar un bo balón longo de Inés Altamira, no minuto 86, e despois desa acción sucedéronse varios saques de esquina, nos que Raquel e Aroa chegaron a rematar a porta aínda que sen esixir os esforzos da gardameta.

O Dépor ABANCA segue no pelotón de cabeza da clasificación a pesar de acumular tres derrotas e tres empates no últimos seis encontros.

Deportivo ABANCA: Ana Valles, Cris (Paula Monteagudo, min. 81), Inés Altamira, Raquel García, Patri López, Carlota, María Figueroa (Laura Fernández, min. 61), Ainhoa Marín, Jone Ibáñez, María Ruiz e Eva Dios (Aroa Guerra, min. 69).

CDE Racing Mulleres: Lucía Alba, Andrea Totana, Marina Martín, Titay, Ali Ruiz (Carla, min. 70), Yuki Togawa (Laura Viñas, min. 79), Henar, Irene Campo, Elexa Bahr, Laura Camino e Ángeles (Paloma, min. 90).

Goles: 0-1 Laura Camino (min. 4); 0-2 Elexa Bahr (min. 24).

Árbitra: Selina Álvarez Branco (c. galego). Expulsou ao adestrador deportivista Miguel Llorente (min. 68). Cartón amarelo a Ainhoa Marín (min. 78) e Andrea Totana (min. 90+1).

Incidencias: partido da 21ª xornada do grupo Norte de Reto Iberdrola disputado en Abegondo.