Golpe excesivo para o Dépor ante o Sevilla (3-4)

O Deportivo cayó ante o Sevilla en Riazor por 3 goles a 4, un resultado que non reflicte o sucedido durante os 90 minutos sobre o terreo de xogo, cun Deportivo combinativo, con chegada e que dispuxo de ocasións suficientes para obter a

Para iso Víctor Fernández apostou polo mesmo once do pasado sábado en Almería, unicamente coa entrada de Cavaleiro, ausente por unha escordadura de nocello no Estadio dos Xogos do Mediterráneo. O luso relevou a José Rodríguez en banda dereita.

O Sevilla, pola súa banda, saltou ao campo con toda a súa artillaría, a pesar de que o xoves ten un compromiso importante de Europa League ante o Vilarreal. Emery aposta por chegar a prazas de Liga de Campións e non quere regalar puntos en ningún campo.

Nun partido moi dinámico, a primeira oportunidade foi para o Sevilla. Bacca recibiu de Fernando Navarro e o seu disparo, coa oposición de Insua, marchouse lixeiramente alto.

Respondeu o Dépor cunha xogada similar, tras un roubo á saída do balón desde atrás do Sevilla. Lucas picou excesivamente alto por encima do corpo de Sergio Rico.

O partido era de continuas chegadas nunha e outra portaría, case sen protagonismo para o mediocampo. De novo Lucas, tras un gran pase en longo de Luisinho, plantouse só ante a meta Sergio Rico tras superar ben a Kolo, pero o seu disparo marchouse ao lateral da rede nunha gran ocasión.

No minuto 28 de partido chegou o 1-0. Nunha gran xogada fabricada por Lucas e Cavaleiro, o balón chegoulle raso ao corazón da área a Oriol Rise, que de primeiras bateu por baixo a Sergio Rico.

O empate do Sevilla chegou coincidindo cos mellores minutos deportivistas, cinco despois do tanto branquiazul. Vitolo iniciou unha xogada no medio campo e el mesmo, sen oposición, recibiu de Bacca no corazón da área para bater por baixo a Fabricio.

Co empate do Sevilla o partido baixou o ritmo, as chegadas foron menores e o xogo se trabó, especialmente nos últimos minutos do primeiro tempo nos que Teixeira Vitienes tivo que amoestar a un par de xogadores hispalenses pola contundencia coa que cortaban os intentos de saír á contra do Dépor.

Coa igualada a un tanto no marcador, o partido foise ao descanso.

A segunda metade arrincou cunha saída fulgurante do Deportivo, que embotelló por momentos ao Sevilla na súa propia área, con chegadas por banda esquerda con Cavaleiro, e pola dereita con Juanfran, principalmente.

Pero xusto cando máis aumentaba o ataque branquiazul, o Sevilla, un grande por persoal e capaz de desequilibrar calquera partido, volveu golpear. Aleix Vidal meteu un balón de novo na área que deixa pasar Bacca e de novo Vitolo, libre de marca, bateu por baixo a Fabricio. Corría o minuto 53.

O Dépor foise a por o partido para que o marcador reflectise os seus méritos. Lucas puido empatar, pero a súa volea no segundo pau estrelouse no corpo de Sergio Rico.

Emery non o tiña claro e deu entrada a Gameiro e M'bia por Bacca e Iborra. No Dépor, Fariña substituíu a Cavaleiro. A puntilla pareceu chegar no minuto 63. Tras un longo ataque do Sevilla, con Juanfran noqueado na área deportivista ao recibir un balonazo na cara, o balón chegoulle a Vitolo, que foi derrubado claramente por Insua. Gameiro transformou o penalti do 1-3.

Puido o Dépor meterse rapidamente de novo no partido, pero un disparo de Lucas, a saque de falta cometida a Fariña na frontal da área, estrelouse no traveseiro. O Sevilla replegó liñas co seu suculento botín e puido ampliar a súa renda ao contragolpe, por exemplo nun que Diogo rematou lixeiramente desviado ante Fabricio, tras un saque de esquina do Dépor.

Rise tivo a seguinte oportunidade, pero o seu cabezazo, a bo centro de Cuenca, márchase á dereita da meta de Sergio Rico, rozando o poste. Si acertou o dianteiro deportivista pouco despois e bateu no primeiro pau, a falta dun cuarto de hora, a Sergio Rico nun bo pase de Luisinho, que chegou ata a liña de fondo.

O Sevilla buscou o cuarto, tras sufrir unha remontada fulgurante en Anoeta fai quince días (de 2-3 a 4-3). Fabricio salvouno nunha espectacular parada ante un disparo duro de Diogo e pouco despois outro remate de socato. O equipo seguía con vida no partido e o adestrador optou polo último movemento dando entrada a José Rodríguez por Juanfran.

Co Dépor envorcado unha contra dos hispalenses puxo o punto final ao encontro cun catro para dous no que Gameiro acabou abrindo para Vitolo que tentando buscar o segundo pau atopouse o xeonllo de Sidnei para que o balón marchásese dentro da portaría branquiazul.

Pese ao resultado e o pouco tempo de marxe, o Dépor ne cejó no seu empeño de buscar o que mereceu no partido, polo menos o empate, e por iso en tempo de desconto Hélder Costa foi derrubado por Aleix Vidal dentro da área. O penalti transformouno Lucas, para deixar o resultado final nun 3-4 que o que si reflectiu foi o gran partido que Dépor e Sevilla brindaron aos afeccionados ao fútbol.

RC Deportivo: Fabricio, Juanfran (José Rodríguez, min. 80), Insua, Sidnei, Luisinho, Álex Bergantiños, Borges, Conca (Hélder Costa, min. 75), Lucas, Cavaleiro (Fariña, min. 62) e Oriol Rise.

Sevilla FC: Sergio Rico; Diogo, Parella, Kolo, Fernando Navarro, Iborra (M'bia, min. 61), Krychowiak, Aleix Vidal, Banega (Denis Suárez, min. 79), Vitolo, Bacca (Gameiro, min. 61).

Árbitro: J.A. Teixeira Vitienes (C. Cántabro). Amoestou a Iborra (min. 43), Krychowiak (min. 45), Banega (min. 49), Insua (min. 63) e Figueiras (min. 86)

Goles: 1-0, m. 28: Oriol Rise; 1-1, m. 33: Vitolo; 1-2, m. 53: Vitolo; 1-3, m. 63: Gameiro, de penalti; 2-3, min. 72: Oriol Rise; 2-4 Sidnei -pp- (min. 83); 3-4 Lucas -p- (min. 93).

Incidencias: Partido da 26ª xornada da liga BBVA disputado en Riazor ante 21.555 espectadores.