Mosquera e Lucas danlle a volta ao partido ante o Eibar (2-1)

O RC Deportivo comenzó con bo pé o Campionato de Liga de Primeira División 2016-2017, ao bater ao Eibar por 2-1, remontando o tanto inicial do equipo vasco con goles dos dous coruñeses titulares no primeiro once de Gaizka Garit

O exentrenador do Eibar optou de inicio no seu debut oficial como técnico deportivista en Riazor por un debuxo 4-2-3-1, co brasileiro Guilherme dous Santos acompañando a Pedro Mosquera no dobre pivote, Carles Gil, o franco-marroquí Fayçal Fajr e o portugués Bruno Gama na liña de tres cuartos e Lucas Pérez en solitario como punta de lanza. Máis tarde cambiaría a disposición táctica ata en dúas ocasións, con notable éxito.

Despois de senllos tímidos achegamentos, un por barba, Bruno Gama gozou da primeira oportunidade clara, ao quedar man a man con Asier Risco. O control fóiselle un pouco longo ao extremo luso, que quedou sen espazo para picar o esférico sobre a saída aos pés da meta visitante, que rexeitou a saque de esquina. Corría o minuto 6 do primeiro acto.

Un cuarto de hora despois, unha boa combinación entre Lucas e Bruno Gama no extremo esquerdo, con deixada espectacular ao primeiro toque do portugués, deixou ao ariete herculino en disposición de abrir o marcador. Na súa internada na área, un tanto escorado, Lucas tratou de definir con potencia, por alto ao primeiro pau. O balón finalmente estrelouse o lateral da rede.

No minuto 24, das botas de Bebé saíu a primeira oportunidade do Eibar. O portugués de orixe caboverdiano probou a Germán Lux cun duro e colocado disparo desde 30 metros. O cérbero arxentino resolveu ben a papeleta, facéndose coa pelota.

Xusto ao cumprirse a media hora, respondeu o Dépor. Lucas aguantou a arremetida de Alejandro Gálvez, abriu cara á esquerda para Bruno Gama e leste cedeu ao centro para Guilherme. O brasileiro enganchou un durísimo disparo, pero excesivamente centrado, que Risco foi capaz de deter en dous tempos.

Lucas dispuxo doutra ocasión a dez minutos do descanso. Fayçal Fajr botou unha falta lateral que ninguén rematou e que a zaga eibarresa despexou en curto. O balón quedou botando no punto de penalti, pero demasiado alto cando o goleador deportivista impactou con el. Deste xeito, o seu forzado remate foise por encima do traveseiro.

Sen cambios en ambas as formacións arrincou a segunda metade. Con ambos os equipos tímidos en ataque, a primeira acción de perigo nalgunha de ambas as portarías produciuse no minuto 52, cando Guilherme volveu examinar a Risco desde a longa distancia. O derechazo raso e esquinado do brasileiro atallouno, novamente en dous tempos, o porteiro do conxunto armeiro.

Só dous minutos despois, golpeou o Eibar. Lux tivo que desviar a córner un envelenado lanzamento de Bebé desde a frontal da área. Nese mesmo saque de esquina, Iván Ramis anticipouse no primeiro pau á zaga branquiazul. Esta vez, Lux nada puido facer ante o croque do defensa visitante e o Eibar adiantouse no marcador.

O técnico deportivista reaccionou inmediatamente, introducindo máis madeira en ataque. Florin Andone substituíu a Carles Gil, co que o Dépor pasou a xogar cun esquema 4-4-2. Superada a media hora de xogo, Pedro Mosquera foi obxecto dunha falta ao bordo da área grande. Fayçal Fajr disparou con moito efecto. Unha vez máis, Risco abortou o perigo en dous tempos.

Garitano optou por un novo esquema ao dar entrada a Luisinho en lugar de Guilherme, pasando a xogar cun 3-5-2. Nada máis pisou o céspede o zurdo portugués, o Deportivo obtivo o tanto do empate. Foi nunha acción de estratexia. Lucas Pérez colgou unha falta pechada ao segundo pau, onde apareceu Pedro Mosquera, lanzándose ao chan, para cruzar co interior da súa bota esquerda ante a desesperación de Risco. Foi o primeiro gol do mediocentro coruñés co Dépor, no primeiro encontro da súa segunda campaña vestindo a camiseta deportivista.

Xa dentro do tramo final, Lux detivo un novo croque de Iván Ramis ao lanzamento dun saque de esquina. No minuto 86, Lucas foi obxecto dunha carga por detrás por parte de David Juncà, na interior da área, cando se dispuña a rematar un centro de Fayçal Fajr. Melero López sinalou o punto fatídico e o ariete deportivista inaugurou a súa conta persoal na nova tempada, enganando a Risco.

Nos instantes finais, o Eibar tratou de buscar a portaría coruñesa, pero sen crear perigo real. Deste xeito, o Dépor arrincou a campaña 2016-2017 sumando tres puntos, no que é o terceiro triunfo ante o Eibar no seu tres enfrontamentos en Primeira División en Riazor.

RC Deportivo: Lux, Juanfran, Albentosa, Sidnei, Fernando Navarro, Pedro Mosquera, Guilherme (Luisinho, min. 68), Carles Gil (Andone, min. 57), Fayçal Fajr, Bruno Gama (Borges, min. 82) e Lucas.

SD Eibar: Risco, Capa, Gálvez, Ramis, Juncà, Dani García, Rivera, Inui (Rubén Pena, min. 74), Adrián (Sergi Enrich, min. 79), Bebé (Pedro León, min. 85) e Kike García.

Goles: 0-1 Iván Ramis (min. 55); 1-1 Pedro Mosquera (min. 69); 2-1 Lucas, de penalti (min. 87).

Árbitro: Melero López (c. andaluz). Cartón amarelo a Fernando Navarro (min. 61), Bruno Gama (min. 64), Dani García (min. 68), Juncà (min. 86), Albentosa (min. 90) e Kike García (min. 90).

Incidencias: partido correspondente á 1ª xornada de LaLiga Santander disputado no Estadio de Riazor ante 22.471 espectadores.