O Dépor ABANCA debuta en Copa cunha gran tarde de fútbol en Abegondo

Após as boas sensacións mostradas no debut ligueiro, con rotacións respecto dese partido, e ante un rival de inferior categoría, o Dépor ABANCA ratificou que se atopa nun momento doce de xogo e resultados para afrontar todos os retos desta temporada, entre eles, a Copa de la Reina que hoxe arrincou en Abegondo.

A primeira ocasión chegou cunha boa asistencia de Marta Charle que Millene non puido anotar grazas ao leve despexe de Jimena a córner no man a man. Á saída do saque de esquina, a que non conectou para pór o primeiro foi Inés Altamira recentemente excedido o minuto 5 de partido. Máis clara foi a de Paula de falta directa que entre a gardameta e o traveseiro evitaron que subise ao marcador.

Millene e Laura Fernández, chocando contra un muro de defensas e porteira, non foron capaces de abrir a lata recentemente excedido un entretido primeiro cuarto de hora de partido. A seguinte da brasileira, con metros por diante e cara a cara contra Jimena, non a perdoou, batendo por abaixo na saída á gardameta visitante e materializando no marcador o dominio sobre o terreo de xogo.

Desde a frontal, cruzado por pouco, estivo a piques de sorprender Charle un instante despois de asinar a asistencia do primeiro gol. 25 minutos tardou o Parquesol en facer intervir a Yohana, cun cómodo disparo raso de Nahia que blocó abaixo sen problemas. O dominio branquiazul continuou até o descanso, pero o número de chegadas e ocasións locais diminuíu desde entón con respecto ao primeiro cuarto de partido. Xusto antes de chegar ao intermedio Millene anotou de novo neste caso cun bo remate de cabeza no segundo pau que deu máis solidez ao resultado e ao desequilibrio da eliminatoria entre rivais de diferente categoría.

A segunda metade continuou polos camiños da primeira, con dobre cambio do Dépor ABANCA no descanso, e con máis chegadas á área visitante, aínda que con menos claridade, polo menos no terceiro cuarto de partido. A máis clara tívoa Paula Gutiérrez após unha condución de Eva Dios que acabou no costado dereito, onde Millene serviu atrás para a chegada de Paula que, desde a frontal, enviou raso ás mans de Saray. Henar desde a frontal con idéntico resultado e Millene recibindo un pase da morte coa porteira excedida, pero topándose coa defensa, tampouco puideron anotar. Foi o ensaio do que sería o terceiro gol do equipo e o seu particular, porque cando a volveu a ter por banda dereita após recoller un rexeite após tiro de Aroa, non perdoou desde a frontal da área pequena.

Sara Navarro puido facer o cuarto, pero axustou tanto o seu disparo á saída de Saray que o balón acabou repelido polo pau dereito da portería visitante. Non buscou tanto a colocación, pero si a potencia Eva Dios para facer ese cuarto tanto que convertía en goles o chorro ofensivo do Dépor ABANCA no último cuarto de partido. O golazo da tarde puido facelo Inés Altamira cunha preciosa vaselina sobre a porteira valisoletana pero a defensa sacouno após o bote sobre a liña que precedía á entrada do balón na portería.

Para asinar o pase á segunda eliminatoria o Dépor ABANCA puxo o quinto no marcador na última xogada do partido, un saque de esquina desde o costado esquerdo que rematou Paula Novo para pór a rúbrica a unha boa estrea das Nosas en Copa.

Dépor ABANCA: Yohana, Patri López, Inés Altamira, Raquel García (Paula Novo, min. 69), Monteagudo, Paula Gutiérrez, Henar, Noela (Aroa Guerra, min. 46), Laura Fernández ( Eva Dios, min. 63), Charle (Sara Navarro, min. 46) e Millene.

CD Parquesol: Jimena (Saray, min. 46), Esther (Branca, min. 46), Alicia, Nahia (Alba, min. 31), Daniela (Sofía, min. 65), Leo, Emma, Helena, Marta P., Noe (Sarita, min. 71) e Joselyn.

Goles: 1-0 Millene (min. 19); 2-0 Millene (min. 44); 3-0 Millene (min. 77); 4-0 Eva Dios (min. 82); 5-0 Paula Novo (min. 90+2).

Árbitra: López Méndez (c. Navarro). Amoestou a Helena (min. 12) e Daniela (min. 57).

Incidencias: partido de primeira eliminatoria de Copa da Raíña disputado na Cidade Deportiva de Abegondo ante uns 300 espectadores.