O Dépor certifica a permanencia no Madrigal (0-2)

- Foto: LaLiga-   O Deportivo impúxose por 0-2 ao Vilarreal no Madrigal, con goles de Fayçao Fajr e Lucas Pérez, un en cada período, e certificó a súa continuidade en Primeira División, categoría en a q

O adestrador do conxunto branquiazul, Víctor Sánchez do Amo, introduciu dous cambios con respecto ao once que caeu a semana pasada ante o Xetafe. Ambas as substitucións producíronse por ausencias. Os sancionados Fernando Navarro e Celso Borges deixaron o seu sitio a Juanfran e Álex Bergantiños.

O Dépor arrincou con mellores sensacións que o seu adversario. Aos 3 minutos, un bo centro de Laure desde o extremo dereito do ataque coruñés rematouno de volea Luís Alberto. O disparo do gaditano estrelouse no poste esquerdo da meta de Mariano Barbosa, co gardameta batido.

No minuto 11, o porteiro do Vilarreal rexeitou unha falta por baixo, envelenada polo bote, do franco-marroquí Fayçal Fajr. O coiro caeu a pés de Luís Alberto, que non puido remachar ante a veloz oposición de Daniele Bonera.

Seguidamente, o Vilarreal gozou da súa primeira ocasión, nun dobre disparo de Leo Baptistao, ao que respondeu magníficamente Manu Fernández. O cérbero branquiazul tamén atallou, poucos minutos despois, un duro lanzamento desde a frontal da área de Samu García.

Leo Baptistao tivo unha nova oportunidade no minuto 26. O hispano-brasileiro empalmó coa súa perna esquerda unha volea a centro do exdeportivista Adrián López. A pelota perdeuse pola liña de fondo, aínda que moi preto do poste esquerdo do marco herculino.

Recentemente superada a media hora, adiantouse o Deportivo. Fede Cartabia deixou un balón raso ao bordo da área, que rematou Fayçal Fajr ao primeiro toque, co interior da súa bota dereita, directo ao vértice esquerdo do portal de Barbosa, que a pesar do seu gran estirada nada puido facer para evitar o gol.

Nos minutos posteriores, o Vilarreal achegouse en varias ocasións con perigo á área deportivista, aínda que sen esixir intervencións de Manu Fernández.

Coa vitoria pola mínima e os resultados noutros campos sorrindo ao Dépor, ambos os equipos enfilaron o camiño dos vestiarios para gozar do quince minutos de descanso.

Recentemente superado o minuto 10 da segunda metade, un puntapié de Luís Alberto tras un saque de banda en campo propio acabou nos pés de Lucas Pérez, que gañou as costas a Bonera, ao que tamén superou por velocidade. Ao entrar na área, superou a Barbosa cun zurdazo ao primeiro pau e por alto. Era o 0-2, que unido á derrota do Raio en Anoeta e a do Xetafe no seu campo ante o Sporting, outorgaba a permanencia matemática aos deportivistas.

Ese tanto foi o número 17 de Lucas Pérez, que alcanza o maior rexistro dun deportivista en Liga desde que Roy Makaay conquistou a Bota de Ouro cos seus 29 goles na campaña 2002-2003.

De todos os xeitos, o Vilarreal sacou o seu orgullo para tentar ofrecer unha boa despedida de tempada á súa afección. Case de inmediato, como resposta ao 0-2, Leo Baptistao estrelou un cabezazo no poste dereito da portaría de Manu.

Marcelino esgotou o tres cambios nada máis superarse a hora de xogo. O técnico asturiano introduciu a tres habituais titulares como Denis Suárez, Cedric Bakambu e Jonathan dous Santos.

A piques de cumprirse o minuto 80 produciuse un novo contragolpe, conducido pola esquerda por Luís Alberto. O disparo do gaditano rebotó nun defensor villarrealense, bombeouse por encima de Barbosa, pero o porteiro arxentino reaccionou velozmente para evitar o terceiro.

Nos últimos minutos, O Madrigal ovacionou ao deportivista Cani, que xogou nove tempadas no ‘submarino amarelo', cando substituíu a Luís Alberto. E o Dépor controlou perfectamente todas as acometidas do equipo local.

Con esta vitoria, o Deportivo alcanza os 42 puntos, cos que se sitúa con seis sobre a zona de descenso a falta dunha soa xornada. O Dépor pechará a liga o fin de semana que vén en Riazor ante o Real Madrid, que se xogará o título de Liga co Barcelona.

Vilarreal CF: Barbosa, Mario Gaspar, Víctor Ruiz, Bonera, Rukavina, Samu García, Bruno, Manu Trigueros (Jonathan dous Santos, min. 66), Samu Castillejo (Denis Suárez, min. 61), Leo Baptistao e Adrián (Bakambu, min. 61).

RC Deportivo: Manu Fernández, Laure, Arribas, Sidnei, Juanfran, Fayçal Fajr, Álex Bergantiños, Pedro Mosquera, Fede Cartabia (Jonás Gutiérrez, min. 59), Lucas (Oriol Rise, min. 91) e Luís Alberto (Cani, min. 84).

Goles: 0-1 Fayçal Fajr (min. 32); 0-2 Lucas Pérez (min. 57).

Árbitro: Estrada Fernández (C. catalán). Cartón amarelo a Bonera (min. 11), Manu Trigueros (min. 48), Víctor Ruiz (min. 52) e Arribas (min. 87).

Incidencias: partido da 37ª xornada de Primeira División disputado no estadio do Madrigal ante 13.247 espectadores, cuns 300 seguidores deportivistas.