Un golazo de Fayçal deixa un punto en Riazor (2-2)

O RC Deportivo sumó un novo empate en Riazor, ante un Raio Vallecano que se puxo por diante en dúas ocasións, e alcanza os 30 puntos con todavía 16 xornadas por diante, dando un paso más cara á permanencia a pesar de acumul

Manu Fernández foi finalmente o gardameta elixido para ocupar a portaría deportivista ante a sanción por acumulación de amoestacións de Germán Lux, converténdose no único cambio que Víctor Sánchez do Amo introduciu no once branquiazul con respecto ao partido da pasada xornada ante a Valencia.

Despois dun tramo inicial de tenteo, o Raio adiantouse na súa primeira chegada por medio de Miku, que remachou na área pequena un servizo desde a dereita de Quini. Corría o minuto 7.

Tres minutos despois, Luís Alberto aproveitou un erro na saída do balón da zaga vallecana, para empalmar unha volea que Juan Carlos despexou a saque de esquina con enormes dificultades. Foi o primeiro achegamento perigoso do conxunto coruñés.

Aos 18 minutos, chegou o empate. Arribas recuperou en defensa, abriu para Fernando Navarro. O lateral esquerdo buscou un balón entre liñas para Luís Alberto, que se virou e viu a Lucas completamente só no extremo dereito. O dianteiro deportivista perfilouse cara ao seu lado bo para definir coa zurda, por baixo, ante Juan Carlos. Con este tanto, que non festexou polo seu pasado rayista, Lucas Pérez alcanzou os 14 no que vai de Liga.

Durou pouco a alegría, porque o Raio volveu adiantarse aos 22 minutos. Miku interceptou un pase de Manu Fernández a Arribas. O venezolano cedeu á súa esquerda para que Jozabed, en posición dubidosa, marcase a pracer.

Dez minutos máis tarde, Lucas Pérez reclamou penalti por un continuado agarrón de Zé Castro á entrada da área polo extremo esquerdo. Mellor oportunidade tivo Fayçal Fajr aos 34 minutos. O franco-marroquí tentou definir un tres contra dous tras recibir o balón de Lucas, pero o seu lanzamento desde a dereita foise excesivamente cruzado.

No tramo final do primeiro período, o Dépor tivo o balón pero non foi capaz de atopar vías de chegada á portaría rival. O Raio presionou moi arriba e obrigou aos deportivistas a xogar en longo. Co 1-2 chegouse ao descanso.

Non correran nin 50 segundos da continuación, cando Fayçal Fajr empataba de novo a contenda. O centrocampista recolleu un despexe de cabeza de Perico, levantou a cabeza e cun impresionante disparo en parábola superou a estirada de Juan Carlos, que segundos antes desbaratara cunha sensacional parada unha gran ocasión de Cani.

Co 2-2, o Dépor volveu golpear cun desmarque de Lucas ás costas dos centrais. Con todo, o seu zurdazo marchouse pola liña de fondo, excesivamente cruzado. Transcorría o minuto 48. O Dépor foi un vendaval no arranque do segundo tempo, e no minuto 52 estrelou un esférico na madeira por medio de Luís Alberto, despois dunha acción de pillo de Lucas Pérez nun saque de banda. O gaditano volveu tentalo no minuto 54. O seu disparo á media volta estrelar no lateral dereito da rede do marco madrileño.

Pasaron dez minutos ata que o Dépor volveu roldar o gol. Nesta ocasión, a oportunidade saíu das botas de Cani, que viu adiantado ao cérbero visitante e tentou sorprendelo desde uns 35 metros. O balón pasou lamiendo o traveseiro, con Juan Carlos xa batido.

Despois dun tramo final xogado de ti a ti, con enorme intensidade por parte de ambos os equipos e con maior control pero escasa profundidade por parte do Raio, Luís Alberto gozou dunha inmellorable ocasión. No minuto 85, o gaditano tirou unha parede con Fayçal, que lla devolveu por alto, e con todo a favor enganchou un remate de socato, ás portas da área pequena, que non atopou portaría por moi pouco.

O encontro concluíu co duodécimo empate do conxunto branquiazul en 22 xornadas. Os deportivistas alcanzan os 30 puntos, con dez de vantaxe sobre a zona de descenso que marca, precisamente, o Raio Vallecano.

RC Deportivo: Manu Fernández, Juanfran, Arribas, Sidnei, Fernando Navarro, Fayçal Fajr, Álex Bergantiños, Pedro Mosquera, Cani (Jonathan Rodríguez, min. 73), Luís Alberto e Lucas.

Raio Vallecano: Juan Carlos, Quini, Zé Castro, Perico, Nacho (Raúl Baena, min. 55), Diego Llorente, Trashorras (Javi Guerra, min. 59), Pablo Hernández (Piti, min. 71), Jozabed, Bebé e Miku.

Goles: 0-1 Miku (min. 7); 1-1 Lucas (min. 18); 1-2 Jozabed (min. 22); 2-2 Fayçal Fajr (min. 46).

Árbitro: Vicandi Garrido (C. vasco). Non mostrou cartóns.

Incidencias: partido da 22ª xornada de Primeira División disputado no Estadio de Riazor ante 19.055 espectadores. No descanso, o delegado do RC Deportivo Juan Anxo Barros Botana recibiu de mans do presidente un brazalete conmemorativo dos seus 25 anos como delegado (Dépor - Raio, 3 de febreiro de 1991) e a exclusiva figura de Sargadelos, agasallo institucional do Club.