Dous golazos de Lucas e Arribas salvan un punto in extremis para o Depor (2-2)

O RC Deportivo salvó un punto nos estertores dun partido ante o Athletic Club de Bilbao que se lle puxo moi costa arriba aos coruñeses, que con dous golazos de Lucas Pérez e Alejandro Arribas equilibraron o 0-2 que campeaba

Tras dous achegamentos do conxunto visitante, o primeiro disparo a porta correu a cargo do Dépor. Luís Alberto recortou cara a dentro para empalmar coa dereita, raso pero desviado. O Athletic comezou merodeando con maior frecuencia a área rival, sempre en accións a balón parado e por alto, aínda que sen crear acción algunha de perigo reseñable.

Aos 11 minutos, Aduriz quedou man a man con Lux, que estivo rápido na súa saída e afastou o perigo. Con todo, o dianteiro vasco chegou tarde e golpeou ao gardameta deportivista, nunha acción que non foi castigada polo colexiado. O arxentino, que era dúbida por problemas musculares, finalmente puido continuar tras ser atendido sobre o céspede.

Con dous saques de esquina moi pechados botados por Fayçal, o Deportivo puxo en aprietos a Gorka Iraizoz no ecuador do primeiro período, tras un primeiro cuarto de encontro no que ambos os equipos se mostraron pouco activos en ataque.

Á media hora, o Athletic adiantouse no marcador nunha xogada moi discutida polo público de Riazor. Con Luís Alberto tendido sobre o terreo de xogo despois dun choque, Balenziaga centrou ao segundo pau, onde Iñaki Williams empalmó de volea ao fondo das mallas branquiazuis.

No minuto 35 chegou o primeiro aviso deportivista. Unha rápida triangulación entre Juanfran, Cani e Lucas levouna á interior da área o dianteiro coruñés. O seu pase atrás tocouno de espuela Juan Domínguez, o esférico caeu a pés de Luís Alberto na área moza e o disparo cruzado do gaditano estrelouse no pau dereito da portaría branquivermella.

Pouco despois, Cani recibiu un bo pase de Fayçal en posición franca ante o cérbero bilbaíno, pero a xogada foi anulada por fóra de xogo. E case sen respiro, Luís Alberto estampou un zurdazo na cruceta dereita de Iraizoz, despois dunha dobre ocasión deportivista. Na primeira acción, Lucas soltara un violentísimo disparo que o porteiro branquivermello rexeitou con moitos apuros.

Co 0-1 e uns últimos minutos co RC Deportivo apertando en busca do empate chegouse ao descanso.

Víctor Sánchez do Amo buscou un revulsivo no banco ao dez minutos da segunda metade. Celso Borges relevou a Juan Domínguez coa intención de dar un paso adiante. Neses primeiros minutos tras o paso polos vestiarios, os branquiazuis apenas se achegaron en dúas ocasións ás inmediacións da área visitante, sen chegar a disparar a porta.

O Athletic estivo a piques de marcar o seu segundo tanto nun saque de esquina que Raúl García enganchou de botepronto. O balón, imposible para Lux, marchouse lamiendo a cruceta esquerda do portal branquiazul. Inmediatamente, o técnico do equipo coruñés cambiou os seus plans e deu entrada a un dianteiro, Oriol Rise, por un centrocampista, Cani. E case sen tempo para colocarse no terreo de xogo, chegou o segundo tanto do conxunto bilbaíno, obra de Aritz Aduriz, que superou no man a man ao porteiro herculino.

Fede Cartabia substituíu a Luís Alberto a falta de vinte minutos para conclusión e reactivou a ofensiva local. Nas súas primeiras accións provocou un córner, que lanzou ao segundo pau, con moito veleno, para Mosquera; e despois trazou unha diagonal que remachou cun disparo raso que se estrelou no lateral da rede por moi pouco.
O RC Deportivo recortou distancias por medio de Lucas Pérez, que cun remate acrobático á media volta bateu a Iraizoz. Ao dianteiro coruñés quedou o balón botando tras interporse a un duro lanzamento de Juanfran, revolveuse e enganchou unha chilena imparable para o cérbero branquivermello.

O equipo herculino veu arriba e acariñou o empate inmediatamente. Un balón colgado caeu no segundo pau a pés de Sidnei, cuxa deixada atrás controlou Lucas, aínda que un pouco longo. O balón caeu ao bordo da área moza a Oriol Rise, que disparou á esquerda da portaría.

Cando o partido agonizaba, Alejandro Arribas logrou o tanto do empate para o RC Deportivo. O defensa madrileño cabeceou entrando desde atrás un centro de Fede Cartabia tras unha fenomenal xogada de todo a fronte de ataque branquiazul. Pese ao arreón final, o Dépor non puido consumar a remontada, aínda que acabou sumando un punto que, aínda que no balance global do partido pode saber a pouco, por como se produciu provocou a sensación contraria.

RC Deportivo: Lux, Juanfran, Arribas, Sidnei, Fernando Navarro, Pedro Mosquera, Juan Domínguez (Borges, min. 55), Cani (Oriol Rise, min. 59), Luís Alberto (Fede Cartabia, min. 69), Fayçal e Lucas.

Athletic Club de Bilbao: Iraizoz, De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga, San José, Beñat, Williams (Sabin Merino, min. 75), Raúl García (Eraso, min. 82), Susaeta (Lecue, min. 79) e Aduriz.

Goles: 0-1 Williams (min. 30); 0-2 Aduriz (min. 61); 1-2 Lucas (min. 79); 2-2 Arribas (min.88).

Árbitro: Jaime Latre (C. Aragonés). Amoestou a Lucas (min. 60), Laporte (min. 65), Beñat (min.74) e Sidnei (min. 84).

Incidencias: partido da 8ª xornada da liga BBVA disputado no Estadio de Riazor ante 26.239 espectadores