O Dépor suma na súa estrea a domicilio (0-0)

O Deportivo sumou o seu primeiro punto fóra de casa na súa estrea lonxe do Estadio ABANCA-RIAZOR, nun partido ante a SD Compostela no que estivo máis preto do gol que o seu rival, sobre todo nun disparo do uruguaio Nacho González que repeleu o traveseiro.

Para elo apostou polo mesmo once inicial que abriu o campionato o pasado domingo en ABANCA-RIAZOR derrotando ao Salamanca CF UDS (2-1).

O equipo santiagués comezou mandando no partido ante un impreciso Dépor. Con todo, en poucas ocasións pisou a área coruñesa. No minuto 11, Carlos Abad detivo un centro-chute raso de Juampa despois de que Jimmy sorprendese sacando rapidamente un saque de banda.

Mediado o primeiro tempo lesionouse Salva Ruiz, que deixou o seu sitio no terreo de xogo a Valín. O canteirán situouse no lateral dereito, pasando Bóveda a actuar no carril esquerdo. Case de inmediato chegou a mellor ocasión branquiazul na primeira metade. Keko centrou longuísimo cara á chegada de Lara polo outro extremo. O andaluz rematou ás toas lixeiramente desviado, estrelando o coiro no lateral da rede.

Os compostelanistas foron perdendo folgos a medida que avanzaron os minutos e só gozaron dunha oportunidade na primeira metade, por medio de Brais Abelenda, cuxo remate raso após unha internada pola dereita da área herculina foise excesivamente cruzado. A piques de chegarse ao descanso, o Deportivo bateu a portería de Pato Guillén, pero o colexiado anulou o tanto. O gardameta local rexeitou como puido un disparo durísimo de Keko e o balón caeu a Borges que cruzou o coiro ao fondo das mallas. O colexiado, a instancias do seu asistente, anulou a acción por posición adiantada do costarriqueño.

Volveu saír máis entoado o cadro local na segunda metade, pero tampouco lle deu para poñer en aprietos ao porteiro deportivista. Co Dépor xa mandando no partido, á hora de xogo produciuse unha nova lesión dun dos laterais branquiazuis, esta vez Eneko Bóveda, que foi substituído por Derik Osede. O corpo técnico aproveitou para tratar de insuflar máis osíxeno ao seu equipo con dúas substitucións máis ao mesmo tempo. Uche Agbo entrou por Borges e Miku por Claudio Beauvue. Deste xeito, o 4-3-3 ou 4-1-4-1 inicial pasou a ser un 4-2-3-1, co nixeriano formando o dobre pivote con Álex Bergantiños e Nacho González por diante deles.

Poucos segundos despois, Nacho González topouse co traveseiro nun tremendo disparo lonxano. A fortuna tampouco acompañou ao uruguaio no rebote, pois a pelota golpeou na perna esquerda do gardameta compostelanista e foise a córner, moi preto do poste esquerdo da súa portería. A partir dese momento intensificouse o dominio dun Dépor que recuperaba a posesión rapidamente ante un Compostela ao que apenas lle duraba o balón no seu poder.

A pesar de roldar a portería de Pato Guillén en infinidade de ocasións, non houbo un remate digno de mención máis aló dun libre directo moi próximo á media lúa que Nacho González enviou moi por encima do traveseiro.

Nos minutos finais, o equipo local apertou en busca da sorpresa, pero tampouco foi capaz de xerar ocasións dignas de mención.

SD Compostela: Pato Guillén, Saro, Álvaro Casas, David Soto, Jimmy, Miki Villar, Pablo Antas (Guille Torres, min. 89), Josiño (Roberto Baleato, min. 75), Juampa (Gabri Palmás, min. 66), Brais Abelenda (Hugo Sanmartín, min. 75) e Primo.

RC Deportivo: Carlos Abad, Bóveda (Derik, min. 60), Mujaid, Borja Granero, Salva Ruiz (Valín, min. 21), Nacho González, Álex Bergantiños, Borges (Uche Agbo, min. 60), Keko, Claudio Beauvue (Miku, min. 60) e Lara (Rui Costa, min. 83).

Árbitro: Fernández Pérez (c. asturiano). Cartón amarelo a Valín (min. 25), Saro (min. 72) e Pablo Antas (min. 81).

Incidencias: partido da 2ª xornada do Subgrupo A de o Grupo 1 de Segunda División B disputado no Estadio San Lázaro Vero Boquete a porta pechada.