O Dépor supera a penúltima pedra no camiño antes de coñecer o seu destino

Após a derrota en Ferrol o camiño do Dépor para poder manter o obxectivo de loitar até o final polo ascenso pasaba por superar tres escollos con vitoria, os partidos contra Pontevedra, Celta B e Zamora. As dúas primeiras pedras superadas para os deportivistas deixan para a última xornada o destino do Dépor para a segunda fase do campionato e por extensión para a próxima temporada.

O regreso de Mujaid ao once polo lesionado de longa duración Derik, e a entrada de Agbo no centro do campo en lugar de Borja Galán foron os dous matices que introduciu Rubén de la Barrera para afrontar a partido clave de Barreiro após a vitoria en casa contra o Pontevedra.

Miku aos 8 segundos co balón en longo do saque de centro que prolongou Bóveda de cabeza para que o dianteiro venezolano estrelase o balón no lateral da rede olívica, demostrou que estaba especialmente enchufado para o partido. No minuto 5 Keko tivo unha boa oportunidade de falta directa, centrada e coa barreira varios metros dentro da área, pero non atopou portería e disparou alto sobre o marco defendido por Álvaro.

Superado o 10 chegou a primeira aproximación do Celta por dúas veces con Manu Justo, a primeira como asistente sobre a liña de gol, en pase interceptado por Héctor Hernández e na segunda xogada desde o outro costado que rematou frouxo e centrado ás mans de Lucho. A segunda do Celta interceptouna Mujaid tirándose aos pés de Lautaro para evitar o seu disparo seco a portería.

Entremedias, o Dépor tentouno fundamentalmente polo o costado esquerdo de ataque. A zaga celeste e un par de accións fóra de xogo impediron que os movementos ofensivos do Deportivo tivesen algo de valor.

Si puido rematar, pero picado e ás mans de Lucho após o bote, Manu Justo nos minutos de maior abafo local no primeiro cuarto de partido. A resposta chegou cun roubo de Álex Bergantiños que meteu o balón en profundidade para Keko. Sobre a liña de fondo o madrileño driblou e centrou ao segundo pau onde Miku conectou coa cabeza para case meterse na portería co seu remate e, o máis importante, meter o balón para adiantar ao Dépor no minuto 25 de encontro.

A resposta do Celta, de corner, tres minutos despois, o remate ao pau esquerdo de Solís que deixou tremendo a portería de Lucho antes de que Mujaid completase a acción defensiva.

Keko e Miku volveron protagonizar outra boa xogada de ataque. De novo a asistencia do interior serviu para que o dianteiro acomodásella na frontal. Só a velocidade no cruzamento da zaga evitou que o seu disparo volvese inquietar a Álvaro. Un Álvaro Fernández que si atallou na seguinte do Dépor que foi, a mesma xogada pero ao revés. A asistencia de Miku e o disparo de Keko. A terceira foi para Raí que, desde un pouco máis lonxe dos seus compañeiros, non atopou portería por pouco.

A última chegada da primeira parte foi un calco da do primeiro gol. Pase entre liñas de Álex para Keko, que recibe unha carga por detrás dentro da área. A asistencia converteuse esta vez nun penalti que Miku anotou disparando duro e atopando as mans de Alberto e o pau da súa portería antes de coarse na portería e pór o 0-2 co que enfilaron o descanso no medio da celabración pola vantaxe no marcador.

Após a continuación Keko tivo a primeira nun disparo desde a frontal que se estrelou na zaga. En área contraria o centro de Losada peiteado por Lautaro quedou a un palmo de que Solís rematáseo só a portería. De novo en área local Miku fixo voar a Álvaro ao rematar un centro de Bóveda que se ía a coar entre o porteiro e o traveseiro. De cabeza tamén a tivo Raí após asistencia de Miku. O brasileiro imprimiulle forza ao remate pero non atopou porta. Si o fixo Miku instantes despois cun balón similar ao que acababa de servir a Raí, pero nesta ocasión decidiu disparar. Após estrelarse no traveseiro, o balón foise para dentro e serviu para rubricar, cun hat-trick, o excelente partido do dianteiro venezolano desde o asubío inicial.

Manu Justo tentou acurtar diferenzas cun disparo próximo á portería de Lucho xusto despois dos primeiros movementos no banco deportivista. O Celta B non deixou de tentalo até o final para tratar de equilibrar o golaverage particular de cara aos resultados e posibles empates clasificatorios nunha última xornada con todo en xogo no Grupo I da Segunda División B.

RC Celta: Álvaro, Sergio Carrera, Lucas Cunha, Markel (Raúl Blanco, min. 82), Carlos Domínguez, Barri (Pampín, min. 46), Holsgrove, Solís (Gabri Veiga, min. 62), Bruninho (Iker Losada, min. 46), Manu Justo (Miguel Rodríguez, min. 82) e Lautaro.

RC Deportivo: Lucho, Eneko, Mujaid, Granero, Héctor (Salva Ruiz, min. 78), Villares, Álex, Uche, Keko (Lara, min. 78), Raí (Borja Galán, min. 74) e Miku (Claudio, min. 85).

Goles: 0-1 Miku (min. 25), 0-2 Miku -p- (min. 45+1), 0-3 Miku (min. 65)

Árbitro: Martín González-Francés (c. As Palmas). Amoestou a Solís (min 13) e Borja Galán (min. 85)

Incidencias: partido da 17ª xornada do grupo I, subgrupo a, de Segunda B disputada no campo municipal de Barreiro con aforamento reducido a 300 espectadores.