Unha segunda parte estratosférica deixa líder ao Dépor ABANCA (3-0)

O Deportivo ABANCA pecha o ano 2021 no máis alto da táboa grazas a unha incontestable vitoria sobre o até agora líder, o FC Levante Las Planas, fraguada nunha memorable segunda metade na que as pupilas de Miguel Llorente anotaron tres goles que ben puideron ser algúns máis.

A primeira metade deixou patente o nivel de ambos os conxuntos, posto que o partido foi unha batalla en mediocampo con escasas oportunidades de gol. Os sistemas defensivos impuxéronse con claridade aos ataques de ambos os conxuntos, que desde o asubío inicial deron mostras da importancia dos tres puntos en xogo, cada un fiel ao seu estilo.

O Dépor ABANCA apostou por manexar a posesión, mentres que o FC Levante Las Planas fiou todo á súa capacidade para atopar espazos ás costas da defensa rival cando controla o coiro en tres cuartos de cancha.

Após varios achegamentos á área de ambos os conxuntos, o primeiro disparo chegou no ecuador do primeiro tempo, nun remate coa esquerda de Nuria Garrote quen, escorada cara a ese mesmo lado, tratou de buscar o pau contrario da portería coruñesa. O balón perdeuse á esquerda da mesma. Corría o minuto 23.

A mellor oportunidade correspondeu ao conxunto barcelonés, no minuto 39, nun man a man da propia Nuria Garrote ante o que Ana Valles dubidou. A porteira deportivista deu un paso atrás xusto no momento en que a centrocampista rival disparaba e acertou na súa decisión, pois quedou co esférico.

Tres minutos máis tarde, unha cabezada de Andrea Sierra nunha falta lateral botada por María Ruiz marchouse á esquerda da portería visitante.

O Dépor ABANCA saíu máis vertical na segunda metade, decidido a buscar os tres puntos. Aos poucos segundos de arrancar o tempo complementario, Andrea Sierra puxo un centro-chute na área que se foi rozando o poste dereito da portería catalá, aínda que o colexiado anulou a acción por fóra de xogo de Jone Ibáñez, que entrou a tentar desviar a pelota.

No minuto 52, María Ruiz realizou unha gran xogada individual no extremo esquerdo, caracoleando entre catro rivais. O seu disparo rozou nunha rival e foise a córner. No mesmo, Jone Ibáñez cabeceou de socato e Sara Ezquerro desviou o xusto para que o balón estrelásese no traveseiro

Catro minutos despois, Aroa Guerra quedou soa ante a porteira visitante após un bo desmarque e un fenomenal balón en profundidade de Andrea Sierra. O dereitazo cruzado da canteirá perdeuse pola liña de fondo preto do pau dereito.

Aroa Guerra volveu ter nas súas botas un balón de ouro dentro da área, esta vez escorada á dereita, no minuto 63. O seu balón raso á área pequena buscaba a chegada desde atrás de María Ruiz, pero nin a dianteira andaluza nin a súa marcadora foron capaces de contactar co balón, que se paseou por diante do portal barcelonés.

En toda a segunda parte, a formación barcelonesa só inquietou a Ana Valles nunha falta afastada lanzada por Yasmin Mrabet moi por riba do traveseiro.

As branquiazuis abriron o marcador a un cuarto de hora do asubío final. Foi após un longo ataque no que un balón rexeitado acaboulle caendo no extremo dereito a Carlota, que chegando en carreira desde atrás centrou raso ao bordo da área pequena, onde Ainhoa Marín se anticipou á defensa e levou o balón ao fondo das mallas.

No minuto 81, a propia Ainhoa Marín abriu brecha no marcador asinando o 2-0. Un longo balón en profundidade de Inés Altamira atopou a incorporación pola esquerda da internacional Sub-23, que gañou a carreira ao seu par e no man a man superou a Sara Ezquerro.

A manifesta superioridade branquiazul plasmouse no marcador pero aínda quedaba máis. Laura Fernández gozou de dúas ocasións seguidas, no minuto 85. A primeira nun man a man que desviou o xusto a meta visitante para que o balón se perdese mansamente pola liña de fondo, e a segunda nese mesmo córner, que a dianteira castelá cabeceou en posición franca pero por riba do traveseiro.

Ainhoa Marín dispuxo doutra ocasión, no minuto 88, para asinar un 'hat-trick', pero o seu disparo foise demasiado alto despois dunha acción pola dereita do ataque que acabou rematando despois de que Eva Dios, en mellor posición, non puidese facelo. Alejandra Serrano, xa en tempo engadido, estrelou un disparo no pau esquerdo do marco visitante despois de recuperar a pelota ao bordo da área nun mal saque da gardameta. Xa a piques de concluír o encontro, co FC Levante Las Planas totalmente descosido, Jone Ibáñez fixo o terceiro a porta baleira, despois de que Laura non chegase no primeiro pau a un pase da morte de Ainhoa desde a esquerda.

Con este triunfo, o décimo en doce xornadas, o Dépor ABANCA alcanza os 31 puntos, que lle serven para pechar o ano 2021 no máis alto da táboa do grupo norte de Reto Iberdrola, superando nun punto ao seu rival de hoxe, líder até agora.

Deportivo ABANCA: Ana Valles, Cris, Inés Altamira, Raquel García, Andrea Sierra, Paula Gutiérrez, Jone Ibáñez, Ainhoa Marín, Carlota (Laura Fernández, min. 77), María Ruiz (Alejandra Serrano, min. 89) e Aroa Guerra (Eva Dios, min. 67).

FC Levante Las Planas: Sara Ezquerro, Parera, Yasmin, Julia Mora, Esther Solà (Montse, min. 57), Letti, Julve, Nuria Garrote (Yosse, min. 63), Alberola (Olguita, min. 83), Irina e Mellado.

Goles: 1-0 Ainhoa Marín (min. 75); 2-0 Ainhoa Marín (min. 81); 3-0 Jone Ibáñez (min. 90+2).

Árbitro: Crespo Rodríguez (c. galego). Cartón amarelo a Nuria Garrote (min. 13), Andrea Sierra (min. 40), Yasmin (min. 41), Julia Mora (min. 45+1) e María Ruiz (min. 67).

Incidencias: partido da 12ª xornada de Reto Iberdrola disputado na Cidade Deportiva de Abegondo ante 300 espectadores.